bestek

Duurzaam ondernemen

De Kombuis wil graag een bijdrage leveren aan duurzaam ondernemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Triodos Bank (www.triodos.nl)

Direct bij de opening in 2006 heeft De Kombuis bewust gekozen voor de Triodos Bank. Deze bank is een van de duurzaamste banken ter wereld en al meer dan dertig jaar draagt de Triodos Bank bij aan een samenleving waarin de levenskwaliteit wordt bevorderd en menselijke waardigheid centraal staat.

Slow Food Nederland (www.slowfood.nl)

De Slow Food beweging is in Italië ontstaan als tegenhanger van de Fast Food ketens die symbool staan voor de industrialisatie van de voedselketen. De Kombuis is al jaren sponsor van Slow Food dat staat voor lekker, puur en eerlijk. Daarmee bedoelen we dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat de producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk. De Kombuis koopt voor haar kookworkshops duurzame en dagverse ingrediënten.

Smit Vis (www.smitvis.nl)

De Kombuis koopt voor haar kookworkshops vis bij Smit Vis. Zij zijn MSC (Marine Stewardship Council) gecertificeerd. Bij de inkoop en verwerking van vis maakt het bedrijf dagelijks bewuste keuzes die leiden tot een verbetering van de duurzame visserij en viskweek. Als u er zeker van wilt zijn dat u duurzame vis eet, waarborgt het MSC-keurmerk dat de vis afkomstig is van een visserij die onafhankelijk als duurzaam is beoordeeld.

Dopper (www.dopper.com)

Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Hiervoor ontwikkelde Dopper het ideale flesje voor kraanwater; duurzaam, handig en mooi. Wegwerpflesjes heb je niet meer nodig, dus dat scheelt plastic afval! De Dopper is een Nederlands ontwerp en wordt klimaatneutraal geproduceerd, is vrij van BPA en draagt bij aan drinkwaterprojecten in Nepal.
De Kombuis verkoopt Dopper flessen in zes verschillende kleuren. Tevens is De Kombuis een gratis watertappunt voor Dopper bezitters. VARA programma Groen Licht testte het uit (zie hier).

Orange Babies (www.orangebabies.nl)

Orange babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen.
Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben door het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen.
Kookstudio de Kombuis doet jaarlijks mee aan de Dinner of Hope actie. Samen met u koken we een heerlijk diner en de donaties komen ten goede aan Orange Babies.